diumenge, 11 de gener del 2009

CATALUNYA AMB PALETINA. UNA MANIFESTACIÓ MASSIVA


Avui, ha estat Madrid. Ahir va ser Barcelona i altres moltes ciutats catalanes, espanyoles, europees i del món.


Molts comentaris de satisfacció i moltes cares d'alegria per formar part d'una reposta solidària popular catalana contra el genocidi al poble de Gaza, al poble palestí.


Dos centes mil persones, deien els organitzadors (la comunitat palestina a Catalunya, la coordinadora Amb Palestina al Cor i la Plataforma Aturem la Guerra) després de la tercera lectura del Manifest.


S'hi havien adherit més de 300 entitats, sindicats, així com els partits polítics del govern català: PSC, ERC, ICV-EUiA.


Han reclamat la fi de la violència contra els palestins de Gaza i demanen a la Generalitat que trenqui relacions comercials amb Israel.


La manifestació v concloure a la Plaça de Sant Jaume, amb la lectura del Manifest que demana la retiraa israeliana i que el govern trenqui els vincles que manté amb les institucions israeliaes.


El Manifest va estar llegit, a la Plaça de Sant Jaume, tres vegades. La primera vegada pel Lluís Llach. La segona i tercera lectura per les actrius Rosa Maria Sardà i Vicky Peña.


Posteriorment, dos integrants de l'Orquestra Àrab de Barcelona van interpretar una cançó i el músic Nabil va versionar 'L'estaca', de Llach, alternant el català amb l'àrab.


A més de la manifestació de Barcelona, les protestes s'han fet sentir aquest dissabte des de Figueres a Amposta passant per Tarragona, Torredembarra, Cervera i Sant Llorenç Savall, però també a Palma, València o Elx.


I també milers de persones han omplert aquesta tarda els carrers de França, Itàlia, Dinamarca, Noruega, Suïssa, Grècia, Polònia, Hongria i Bòsnia per protestar contra la massacre de Gaza.


Tal com opina Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat Palestina de Cataluya, les mobilitzacions massives d'aquests dies "marquen un punt d'inflexió en la lluita a Catalunya pel reconeixement dels drets humans i del dret a l'autodeterminació del poble palestí".


LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA A LA PREMSA


La Vanguardia



El País



El Periódico






Vilaweb





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada