dissabte, 24 de gener del 2009

Parlamentaris del món exigeixen alliberament de diputats palestins


Font: UIP



Unió Interparlamentària Comunicat de premsa No.319, Ginebra, 19 de gener de 2009


El Comitè de Drets Humans de la UIP (Unió Inter-Parlamentària) examina el cas de legisladors/es de més de 15 països


La Comissió de Drets Humans de la Unió Inter-Parlamentària, es reuneix a partir d'avui a la Seu de la UIP a Ginebra. Durant el seu període de sessions, el Comitè examinarà els casos de 282 legisladors, entre ells els casos públics en l'Afganistan, Bangla Desh, Bielorússia, Burundi, Colòmbia, República Democràtica del Congo, Equador, Egipte, Eritrea, Líban, Mongòlia, Myanmar, Palestina / Israel , Filipines, Rwanda, Sri Lanka, Turquia i Zimbabwe.


Entre altres casos, el Comitè prosseguirà la seva tasca en suport del Dr Aziz Dweik, portaveu del Consell Legislatiu Palestí (PLC), actualment detingut per les autoritats israelianes juntament amb altres 48 membres del PLC, així com als parlamentaris electes Myanmar, que segueixen a la presó o estan sent hostigados, i de diversos membres del parlament de Zimbabwe que han patit la violència i l'assetjament i vist violats els seus drets fonamentals.


La reunió comptarà amb la presència de l'actual President del Comitè, el Senador Sharon Carstairs (Canadà), el seu Vicepresident, la senadora Rosario Green (Mexico), els seus membres titulars: el senador Benarous Zahia (Algèria), el senador P. Aquilino Pimentel (Filipines), senador Philippe MAHOUX (Bèlgica), membres suplents i el senador d'Alima Boumediene-Thiery (França) i Sr Kazem Jalali (Iran).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada