dijous, 6 de novembre del 2008

RESSOLUCIÓ DE L’ASSEMBLEA DE NOU BARRIS SUD (BARCELONA) (*) D’ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DAVANT LA IX ASSEMBLEA FEDERAL D’ IZQUIERDA UNIDA (ed.cat)


RESSOLUCIÓ DE L’ASSEMBLEA DE NOU BARRIS SUD (BARCELONA) (*) D’ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA DAVANT LA IX ASSEMBLEA FEDERAL D’ IZQUIERDA UNIDA

NECESSITEM I VOLEM UNA IU QUE LA FACIN SEVA ELS TREBALLADORS I LES TREBALLADORES.

LA IU QUE NECESSITEM I VOLEM


1. Una IU que enceti amb la IX Assemblea un procés de refundació de l’esquerra transformadora i alternativa a Espanya. Aquesta refundació no s’esgota amb la IX Assemblea sinó que tot just s’enceta amb ella i és un procés llarg en el temps, que requereix, imprescindiblement, del major actiu d’IU: els seus homes i dones. Tots i totes hem de refundar IU.

2. Una IU que vulgui i sàpiga posar-se dos deures fonamentals a l’agenda de treball post-IX Assemblea Federal. A) Un programa temporalitzar de propostes i pla de lluita i mobilització (pròpia i unitària) anti-crisi. Temporalitzat: en el curt i mig termini: que podem fer i a que ens comprometem. En el llarg ermini: quin és el programa de transició cap al socialisme del segle XXI. B) Les noves formes d’organització (per a l’acció) d’IU i les seves repercussions estatutàries.

3. Una IU, per tant, que proposi, articuli i organitzi propostes, lluites i mobilitzacions de defensa i ampliació dels drets dels i les treballadors/es, amb una perspectiva de construcció d’alternatives al capitalisme, de perspectiva socialista d’alliberament de classe, nacional i personal.

4. Una IU que sapigue guanyar aliats socials i polítics a partir de les seves propostes, de la seva organització i de la seva mobilització.

5. Una IU que debati fonamentalment amb la societat. I que als seus, necessaris, debats interns premi la política, la fraternitat, la generositat i l’enfoc cap a l’acció política i social. Mai més debats sense acció política. Mai més debats cainites suïcides ni cupulars que siguin falses coartades de medició de correlació de forces internes ni d’interessos personals.

6. Una IU que treballi amb la societat. Que polititzi a la societat i socialitzi la política.

7. Una IU que creixi sumant, a partir de la superació de l’etapa de confrontació interna i de posicions excloents. Sumant des de la síntesi en els debats i des de l’acció política pràctica. IU som tots i totes i necessitem ser molts i moltes més.

8. Una IU que creixi organitzant-se d’una altre manera I millor. Que sigui expressió orgànica de la ciutadania d’esquerres. Però, fonamentalment que sigui un moviment polític i social que fan seu els treballadors i les treballadores. Que aspiri a organitzar des de la dona treballadora immigrant no regularitzada fins a la directora d’una oficina bancària. Des de l’estudiant fins al rector d’universitat. Des del recepcionista fins a la metgessa. Des de la dissenyadora autònoma ploretaritzada fins al taxista. Des de la gerent de cooperativa de zona de muntanya fins al treballador del sexe. Des del llicenciat en dret que no troba la primera feina fins a la prejubilada expulsada del sistema productiu. Des del treballador de l’automòbil fins a la conductora de l’autobús públic. Des de la cambrera fins a la responsable de programes europeus de l’ong. Des de l’arquitecte funcionari a ajuntament de gran municipi fins a la dona pagesa. Des del miner fins a l’agent de desenvolupament econòmic a zones rurals. Des del treballador de la pesca fins a l’entrenador de futbol. Des de la sindicalista fins al petit comerciant. En definitiva una IU que faci arrels a la societat, i fonamentalment al món del treball. Unes arrels que, entre altres potencialitats, evitaran que els tsunamis bibartidistes electorals enderroquin la seva casa.

9. Una IU orgullosa de les seves pluralitats. I les pluralitats orgulloses d’IU. Unes pluralitats que s’escoltin, col·laborin i es complementin entre elles. Unes pluralitats que percebin i sentin a IU com a part del seu projecte. Unes pluralitats que percebin i sentin a IU no com a organització competidora i davaluadora de les seves funcions polítiques, sinó com a complementaria i potenciadora de la seva acció política. Unes pluralitats que percebin i sentin el futur creixement d’IU no com a un risc, sinó com a una oportunitat

10. Una IU amb una direcció unitària, participada per tota la seva pluralitat, col·lectiva, compartida i cohesionada. Mai més dinàmiques de govern – oposició dins els òrgans de direcció. Mai més decisions al marge dels òrgans de direcció

11. Una IU que creixi amb l’impuls i la dinamització d’una direcció àgil, dinámica, renovada, simplificada en el número d’òrgans i no masificada de membres. I amb nous mètodes de treball i noves formes de dirigir. Dirigir analitzant, proposant, actuant, avaluant i actualitzant. Dirigir amb eficàcia i eficiència. Dirigir generant participació i il·lusió en el conjunt de l’afiliació d’IU.

12. Una IU més moviment. Amb assemblees de base amb activitat política forta I connectades amb la societat. Amb anàlisi de la realitat, amb capacitat de proposta i de generació d’alternatives, amb capacitat d’acció política i social. Amb plans de treball. Amb auto-avalucions dels objectius conquerits. Amb anàlisi de dificultats, riscos, fortaleses i oportunitats. Un moviment construït per tots/es i casasqu/na dels i les afiliats i afiliades. Que debaten de forma franca, agradable, oberta i transversal. Que cerquen la síntesi en el debat cap a l’acció política. I que els acords es legitimen fruit que cada persona afiliada equival a un vot.

13. Una IU que per la seva capacitat d’acció política i organitzativa i per les seves aliances posi nervioses a les classes dominants. Perquè al no automarginar-se de la societat ni integrar-se en el sistema, es portadora del virus de la nova societat.

14. Una IU que surti de la IX Assemblea amb molta agenda de treball i moltes ganes de fer-ho.

15. Una IU que surti de la IX Assemblea il·lusionada, engrescada, alegre i combativa.

Nou Barris (Barcelona), a 4 de novembre de 2.008.

(*) Resolució aprovada per la unanimitat de l’Assemblea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada