dilluns, 26 de gener del 2009

El millor de la setmana a IloveIU (XXI)





Aquesta setmana, ha fet la selecció el company a Don Ricardo, sempre "A sueldo de Moscú", que dissortadament no es pot seleccionar a ell mateix una setmana en la que ha estat especialment inspirat. Naturalment, és el primer que li sap molt de greu la modèstia obligada... tot i que si hi ha un blocaire que segueixi les normes, aquest és D. Ricardo!


Dilluns, don Fernando Martínez Hinojal explica a Arkimia la magnífica idea de la Conselleria d'Habitatge del Govern Basc que presideix Javier Madrazo per ajudar a qui ha de pagar hipoteca i s'ha quedat a l'atur.


Don Ceronegativo va fer anys aquesta setmana i dedica una sèrie interessant de tres entrades-filípiques a autodefinir-se per activa i per passiva. La sèrie arranca aquí, i vostès mateixos ja la seguiran.


El sempre brillant don JavierM es despedeix de don George Bush, expresident dels USA, amb una dramàtica missiva que acaba irònicament «Vete con dios, George W. Bush. Con tu dios. No tardes». Don Javier té pressa. De la presa de posessió del nou president n'han parlat diversors senyors i senyores blocaires. En tria l'entrada de donya Eva Mª, El mundo de Ayer (cuento surrealista), que a diferència del que pensem molts de nosaltres, deixa un lloc per l'esperança. Sempre dona gust llegir a l'Eva Mª, escriu d'allò més be!


Don Antonio Rodríguez i altres han recordat aquests dies el pobre Enrique Ruano, un estudiant amant de la llibertat i assessinat per la policía franquista, ara en fa 40 anys. Per la seva mort es varen produïr importants protestes a la Universitat a finals dels anys seixanta. No se suicidó, le suicidaron, ens recorda don Antonio.


Don Rafael García Almazán ens explica que el gran pecar del que acusen els integristes demócrates aquests dies a Hugo Chavez és el mateix que cometen a les democràcies europees molts presidents i primers ministres que tenen la possibilidad de presentar-se de manera indefinida a les eleccions. I amb el corresponen matiç crític cap a Chávez. Llegeigint.
Donya Àngels ens informa que ha nascut DEMPEUS, una associació formada per persones de diferents sensibilitats polítiques que té l'objectiu de lluitar per la defensa del caràcter públic del sistema nacional de salud, la participación social i la necessitat de donar cobertura a les patologies no prou conegudes o ateses...


Don Romenauer, una persona gran amb rínxols, lamenta no haver estat espiat per la TÍA d' Aguimón y Granadelo i ens proporciona les dades que els simpàtics espies haurien d'incloure en el seu expedient. També s'ocupa del mateix afer, amb una mica més de seriositat, el vaixell insígnia don Hugo Martínez Abarca, en una entrada en la que confessa que està en campanya contra Esperanza Aguirre. Mai ens ho haguessim cregut!


Aquesta setmana ha fet 85 anys que es va embalsamar el cos de Vladimir Ilich Ulianov, Lenin. Molts han parlat del tema, però D. Ricardo no té cap altre remei que citar Acero Bolchevique com la millor entrada. I la de don Antonio Flórez, com la més musical.


I desprès de les deu, ve un extra en forma de dues entrades que m'han semblat molt bones de dos blocs que no formen part d'I Love IU i que demostren que hi ha vida intel.ligent fora d'Izquierda Unida. El primer és don Juan Berga, a Peregrino Mundo en el que ha publicat un comentari sobre la recomendació del govern de consumir productes espanyols. I el segon post, és aquesta magnífica entrada de don Juan Torres López: 50 píldoras para entender la crisis.


I la propera setmana li toca a don Pedro Mellado, autor, sorprendentement d' El Blog de Pedro Mellado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada