dimarts, 30 de desembre del 2008

DECLARACIONS I ACCIONS DEL PARTIT COMUNISTA D'ISRAEL I DE HADASH (FRONT PER LA PAU I LA IGUALTAT).


AGÈNCIA BOLIVARIANA DE NOTICES (ABN)

http://www.abn.info.ve/noticia.php?articulo=163366&lee=16

===========================================================

EL PARTIT COMUNISTA D'ISRAEL EXIGEIX EL CESSAMET IMMEDIAT DE L'OFENSIVA MILITAR


Caraques, 28 Des. ABN.- Milers d'israelians van manifestar aquest diumenge en el seu país, convocats pel partit Comunista d'Israel i el seu front Hadash (Front per la Pau i la Igualtat), per a exigir el cessament immediat de la criminal ofensiva militar que executa el Govern israelià en la Franja de Gaza.

Així ho va informar en comunicat el Partit Comunista d'Israel, on destaca que la primera manifestació es va realitzar en hores del migdia de Natzaret, on van participar més de 3 mil habitants de Tel Aviv.

En aquest sentit, el diputat de Hadash Mohamed Barakeh va emplaçar al Govern israelià a "detenir immediatament el crim de la Franja de Gaza".

Així mateix va dir que "l'escalada no portarà la calma ni la tranquil·litat. És inconcebible per als palestins de Gaza viure entre la fam i bombardejos".

"El Govern i el ministre de Defensa d'Israel intenten treure rendibilitat política amb vista a les eleccions a costa de la sang palestina", va agfegir Barakeh.

Manifestacions per onsevulla

Mentre, en hores de la tarda israeliana, es van realitzar altres manifestacions i concentracions en les localitats de Um El-Fajem, Sh'famr (Shfaram), Llaurés i Ifya.

En la ciutat de Haifa es van realitzar dues manifestacions, la primera al mediodia en el barri de Wadi Nisnas i la segona en la tarda en el Monte Carmelo.

Així mateix, en Tel-Aviv es van realitzar dues manifestacions més, una el dia dissabte, en vespres de l'ofensiva i una altra aquest diumenge, en la qual es van donar cita uns 2 mil habitants.

La marxa que va començar en hores de la nit enfront de la cinemateca del centre de Tel-Aviv, va finalitzar amb el cort de l'Avinguda Kaplan, enfront de la caserna general de Tzahal (l'exercito israeli) i el Ministeri de Defensa i es va saldar amb diversos detinguts.

El diputat comunista Dov Khenin, qui va encapçalar les manifestacions del dissabte i el diumenge, va exigir el processament judicial per crims de guerra al ministre de Defensa israelià i líder laborista, Ehud Barak.

'Barak vol aconseguir vots en canvi de sang palestina', va dir Khenin.

En les manifestacions de Tel-Aviv van participar també membres de Meretz (afiliat a la Internacional Socialista) que van protestar contra la dirigencia partidària que dóna suport la criminal acció del Tzahal.

Només l'autodeterminació del poble palestí posarà fi a les hostilitats.

Per la seva banda, l'exdiputada comunista Tamar Gozansky, qui va marxar en les dues manifestacions realitzades en Tel-Aviv, va dir que "només una solució política basada en una pau justa que reconegui el dret a l'autodeterminació del poble palestí posarà fi a les hostilitats".

Referent a això, va declarar Gozansky que "no estem d'acord amb el bombardeig de poblacions civils, tant israelianes com palestines, però tot temps que continuï l'ocupació, continuarà la violència".

"El nostre partit proclama que és menester posar fi a l'ocupació dels territoris palestins, acabar amb el cèrcol imposat a la Franja de Gaza, desmantellar els assentaments israelians en els territoris i resoldre la qüestió dels refugiats palestins d'acord amb les decisions de les Nacions Unides", va afegir la diputada.

D'igual forma, va manifestar que "només un Estat Palestí sobirà i independent amb Jerusalem Oriental com cabdal - podrà garantir la pau per als dos pobles".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada