dimecres, 14 de gener del 2009

continuem..."Israel i la democràcia? "

altres artícles sobre el mateix tema: Rafa i Ângels

**********************************************************

Font: Palestine Monitor



Israel i la democràcia?



Palestine Monitor

13 de gener de 2009



Israel l'última tàctica política de la prohibició dels partits palestins d'Israel es quedi a les eleccions dóna encara més dubtes sobre la seva pretensió de ser "l'única democràcia a l'Orient Mitjà.



Per Abu Yusef de la Palestina ocupada



Una cosa que es repeteix una i altra vegada pels nord-americans i els europeus en relació amb el conflicte palestino-israelià és que "Israel és l'única democràcia a la regió, i és per això que jo suport."



Tanmateix, si es té més la forma en què la democràcia israeliana difereix dels seus homòlegs americans i europeus, que arribarà en algun incòmode conclusions.



Després de la guerra de 1948, un nombre de palestins que van romandre en el que es convertiria en l'Estat d'Israel. Avui en dia aquesta xifra se situa al voltant del 20% de la població total. Se'ls va prometre la igualtat de la ciutadania, però ha demostrat ser un buit.



Aquestes persones són tractades com a ciutadans de tercera classe, que s'enfronten a restriccions en la propietat de la terra, el servei a les forces armades (un requisit no escrit per a l'acceptació en la societat israeliana), i s'enfronten a una greu discriminació en l'assignació dels recursos de l'Estat. Per a una descripció completa de la seva situació, que molts han descrit com l'apartheid institucional, Jonathan Cook llegir "la sang i la religió."



Encara que s'han ampliat els drets de vot, les seves parts mai han estat part d'un govern i en el seu lloc pràcticament quedin al marge dels israelians procés de presa de decisions. Avui, però, la situació es va fer encara més hipòcrita.



Segons Ha'aretz, el principal diari d'Israel, el Knesset israelià va votar aclaparadorament per prohibir la participació de les parts àrabs en les pròximes eleccions. No és clar ara si el Tribunal Suprem mantenir la prohibició, però el fet que s'està considerant fins i tot llança una fosca ombra sobre l'al legació d'Israel de ser la 'única democràcia a l'Orient Mitjà ". http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054867.html



Anem a reflexionar breument sobre el que alguns dels principis bàsics de la democràcia i com són les piles d'Israel:



1. Eleccions competitives que representa als ciutadans - Israel ha rebutjat això.



2. La separació de l'Església i l'Estat - les autoritats religioses i les institucions de control de grans quantitats de terra, així com el control sobre qui és considerat jueu i, per tant, un ciutadà d'Israel.



3. Igualtat de drets en virtut de la llei independentment de la seva raça o credo - palestí israelians pateixen de greus documentades i les restriccions a la seva participació en el procés democràtic i la protecció de l'estat basats en la seva raça i religió.



4. Protecció de les minories és un principi comú de la democràcia té per objecte protegir a tota la societat de la "tirania de la majoria" - Aquest no és òbviament el cas d'Israel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada