dimarts, 13 de gener del 2009

Situació sanitària a Gaza - 12 de gener de 2009




Situació sanitària a Gaza - 12 de gener de 2009


Descripció general


Aquest és el 12 de gener d'actualització sobre la situació del sector de la salut des que Israel va llançar la seva ofensiva militar a Gaza el 27 de desembre. 25 ambulàncies d'Egipte van travessar la frontera en Rafah, a Gaza per evacuar als pacients de l'hospital Shifa. 17 nous pacients en la ruta d'evacuació a través de Rafah. Dorah Pediatria sala d'emergència de l'hospital va ser bombardejat. 1 Ministeri de Salut atenció primària de la salut clínica privada a causa dels conflictes, el nombre ha tancat les clíniques és de 28. 25 696 persones desplaçades per la crisi a Gaza. Tots els hospitals tenen 6.-8. hores parcial font d'alimentació. MSF Espanya a Ramallah i MSF Bèlgica a Rafah a l'espera d'entrar a Gaza. ernational dret humanitari exigeix que totes les instal lacions i el personal mèdic i ser protegits en tot moment, fins i tot durant els conflictes armats. Els atacs que són greus violacions Internacional Humanitari i Drets Humans de les lleis. L'accés a la salut és un dret humà fonamental


Víctimes


Segons el Ministeri palestí de Salut (Ministeri de Salut) el 12 de gener, 910 persones han estat assassinades des del 27 de desembre, amb inclusió d'almenys 85 dones i 292 nens. 4250 palestins han resultat ferits, entre ells 1.497 nens i 626 dones *. L'OMS no ha pogut verificar de forma independent a aquests detalls. * La raó de la gran augment de la mort és comptar amb la identificació de molts organismes que anteriorment no identificats o que es troben sota la runa o en zones que anteriorment no accessibles.


UNRWA informa que des del 27 de desembre, al menys 25 696 persones han estat desplaçades pel conflicte. Les persones desplaçades es distribueixen entre les 30 escoles que l'UNRWA ha preparat per servir com a albergs.


El Director d'atenció primària de la salut a Gaza informar que Bany Suhalia clínica (Jan Yunis) va rebre 13 casos de destret respiratori després de la inhalació de fum o gasos d'explosions de bombes. 10 van rebre primers auxilis i van ser donats d'alta mentre que tres van ser remesos a l'hospital Nasser de Jan Yunis. No es disposa de més detalls


HOSPITAL DE FUNCIONAMENT


Danys als hospitals, centres d'atenció primària de la salut


Danys als hospitals:


Dorah Pediatria de l'Hospital de la sala d'emergència va ser directament afectats 12 de gener. El personal es segueix treballant malgrat els danys causats a la infraestructura. Dorah hospital ha estat tancat des del 8 de gener, a excepció dels serveis d'emergència, a causa de la seva proximitat a una zona de conflicte i els danys soferts abans de la seva infraestructura.


Danys soferts per l'Hospital Europeu de Gaza el 10 de gener no ha estat reparat.


El Nasser Pediatria de l'Hospital està funcionant amb importants limitacions a causa dels danys soferts el 10 de gener.


Danys als centres d'atenció primària de la salut:


Ministeri de Salut dels centres d'atenció primària de la salut: la clínica Fukhari (Jan Yunis) va tancar 12 de gener a causa dels bombardejos a les zones aledañas.


Prop de bombardeig el 11 de gener va obligar al tancament de tres clíniques d'atenció primària de la salut Ministeri de Salut: Shuhada 'Al Shat' clínica (districte de Gaza); Khoza'a i Al Zana clíniques (tant en Jan Yunis). Això eleva el nombre de clíniques d'atenció primària de la salut MDS tancat a 28.


Centres de la UNRWA: limitada dany al UNRWA dels centres d'atenció primària de la salut de Rafah durant el bombardeig del 8 de gener.


Centres d'ONG: La Palestinian Medical Relief Society (PMRS) va informar de dos dels seus centres d'atenció primària de la salut a la part nord de la província s'han tancat des del 4 de gener a causa de la inseguretat i la restricció de circulació del seu personal. Aquests centres són d'Um-Nasser Centre de Salut, al servei de la vila beduïna i el subministrament de vacunes, i Izbet esquer Hanon Centre de Salut, que va servir Izbet esquer Hanon Village.


Manca d'electricitat i de subministrament de combustible


Tots els hospitals estan rebent una mitjana de 6-8 hores de presa de corrent. Alguns hospitals han rebut el subministrament de combustible. OOPS i l'OMS estan treballant per garantir els hospitals estan rebent suficient combustible.


L'11 de gener, la UNRWA subministra combustible a quatre centres d'atenció primària de la salut de la UNRWA.


Capacitat de llits i taxa d'ocupació


L'hospital de Shifa UCI segueix sent aclaparats. Alguns pacients van ser evacuats, però la Unió de Tribunals Islàmics està funcionant gairebé a plena capacitat, amb més de 20 fora del seu total de 30 llits ocupats, a causa de la baixa taxa d'evacuació dels pacients a través de l'encreuament de Rafah. Hospital Shifa segueix per tractar de mantenir la taxa d'ocupació de llits per sota del 75% per permetre un espai per als casos urgents i d'emergència


REFERÈNCIES fora de Gaza i les evacuacions


17 pacients van ser evacuats 11 de gener a través de l'encreuament de Rafah. Altres 17 estaven en camí a l'evacuació de Rafah el 12 de gener (8 pm). El nombre de pacients evacuats a través de Rafah des del 27 de desembre és 218 (exclosos els de la ruta), la majoria de les lesions i algunes de les condicions cròniques.


25 ambulàncies d'Egipte van travessar la frontera en Rafah, a Gaza el 12 de gener a les 5.20pm per evacuar als pacients de l'hospital Shifa.


Autoritats belgues s'han ofert a evacuar Bèlgica set nens que necessiten atenció mèdica i set companys. L'OMS està col laborant amb el Ministeri de Salut i les autoritats egípcies sobre aquest tema.


A partir del 12 de gener, l'Oficial d'Enllaç de Salut palestí ha presentat 20 sol licituds d'evacuació dels pacients amb malalties cròniques a través d'encreuament d'Erez. Les autoritats israelians han concedit a cinc anys, però els pacients estan esperant per creuar Erez. L'oficial d'enllaç d'Israel va informar a l'OMS que set dels 20 pacients es va evacuar a 13 de gener (permisos concedits als cinc més dos més). El palestí de remissió a l'Estranger del Departament roman tancada


MÈDICS


El 10 de gener, 203 tones de subministraments mèdics i de cinc noves ambulàncies donades per diversos donants (Aràbia Saudita, Jordània, Turquia, Qatar, Líbia, al sud d'Àfrica, àrabs i la societat mèdica, la societat egípcia sharia, Algèria, Marroc) va creuar de Rafah a Gaza.


L'11 de gener, la UNRWA subministra medicaments i vacunes a quatre centres d'atenció primària de la salut de la UNRWA a la Franja de Gaza.


CENTRES D'ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT


L'OMS segueix preocupada per la salut pública i sanejament públic a Gaza, mentre que la gestió dels residus no ha estat assegurada i les escombraries no es recullen en la Franja de Gaza. El programa de vacunació ha estat interromput dramàticament, amb alguns assaigs per operar en diversos centres. La reducció de la cobertura de la vacunació pot donar lloc a brots, un risc augmentat de Gaza per l'alta densitat de població i nefastes condicions de vida.


Ministeri de Salut dels centres d'atenció primària de la salut:
De 58 centres d'atenció primària de la salut administrat pel Ministeri de Salut, només 30 estan funcionant (amb grans interrupcions) a partir del 12 de gener. El 1O centres d'atenció primària de la salut que s'han convertit en centres d'evacuació d'emergència seguir funcionant. Per la distribució geogràfica de la funcionalitat del Ministeri de Salut dels centres d'atenció primària de la salut, vegeu l'annex 1.


Bani Suhalia clínica (en el districte de Jan Yunis) i Shuhada'a Nusierat clínica (a la Zona Mitjana del Districte) estan funcionant com a centres de "triage" per fer còpies de seguretat dels hospitals en les seves respectives àrees.


L'ús d'activitats d'atenció primària de la salut han disminuït dràsticament des del 27 de desembre, segons el director d'atenció primària de la salut. Aproximadament el 70% dels pacients amb malalties cròniques que assisteixin regularment als centres d'atenció primària de la salut han interromput el seu tractament i ja no estan assistint a centres d'atenció primària de la salut.


De mitjana, el personal d'assistència és de voltant del 30% en funcionament tots els centres d'atenció primària de la salut.


Com a resultat d'això:


* La majoria dels programes de vacunació (vacunes del programa ampliat d'immunització i adults) s'han interromput a causa de la cloenda de clíniques, la manca d'electricitat o de combustible en les clíniques equipades amb generadors, les restriccions de circulació que afecten la distribució de vacunes i la manca de personal. El programa de vacunació està augmentant la seva capacitat per operar a 30-40% en la majoria de les zones al voltant de la Franja de Gaza en coordinació amb la UNRWA

* Cures prenatals (ANC) no s'està sempre a causa de la falta de personal i de l'electricitat necessària per al diagnòstic d'ultrasò i altres. Les dones no poden assistir a causa de l'ANC condicions sobre el terreny. Tant prenatal i l'atenció dental es reprèn avui la funcionalitat de 12 de gener per a casos d'emergència.

* Atenció primària de la salut dels serveis de laboratori s'han aturat des que van començar les operacions militars, a causa de la manca d'electricitat, personal i agents de laboratori de nou.

* Vigilància nutricional s'ha aturat degut a que el centre principal està tancada, ja que és a la zona de risc.

* Escola dels serveis de salut no estan funcionant ja que les escoles estan tancades i el personal no s'informa a treballar.

* La medicina preventiva no està funcionant a causa de la manca de personal.

* El departament d'Epidemiologia no funciona, ja que no està fluint la informació dels serveis perifèrics, els hospitals estan desbordats amb les víctimes, centres d'atenció primària de la salut no són totalment funcionals i laboratoris no són la presentació d'informes.

* La medicina del treball no està funcionant a causa de la manca de personal.

* L'educació sanitària i promoció de les activitats han estat suspeses a causa de la manca de personal


Un període addicional de quatre clíniques d'atenció primària de la salut Ministeri de Salut han tancat en els darrers dos dies a causa dels danys soferts durant el conflicte.


UNRWA centres d'atenció primària de la salut:


UNRWA ha reobert dos centres d'atenció primària de la salut. Tres dels 18 romanen tancades: la Elshouka i Zaitoun centres es van tancar després que les FDI instruir les persones que viuen en un edifici adjacent a evacuar abans dels bombardejos, mentre que un centre de Beit Hanoun va ser tancat a causa d'estar en una zona d'alt risc.


ONG centres d'atenció primària de la salut:


PMRS informes que Haedo Abed Shafi centre d'atenció primària de la salut en Ŷabaliya (Al-Fahoura zona) ha estat proporcionant serveis d'atenció primària de la salut i el funcionament com un centre d'emergència (24 hores). PMRS informes que el personal al centre han observat un augment del 250% en l'assistència a aquest centre durant els últims quatre dies.


COORDINACIÓ


L'OMS està coordinant la resposta d'emergència de salut a través de les seves oficines a Jerusalem, Gaza, El Caire i Ginebra, en estreta col laboració amb el Ministeri de Salut palestí a Ramallah i amb el grup de salut associats


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada